Skip to content

Topptur rundt Stryn: Sætreskarsfjellet (1606 moh.)

Ski, shorts og singlet, og sola midt i fleisen. Stryn i mai måned burde faktisk være sjølve definisjonen på Norge. Toppturen til Sætreskarsfjellet er en lett tilgjengelig klassiker for sommerskikjøring.

Toppen er lett tilgjengelig og bød denne dagen vårskiglade turister på store flanker med myk styresnø på vei ned.

Adkomst:

Parkeringsplass langs Rv 15 ved Svartebardskaret Skjerdingsdalen. Parkering ved tunnelmunningen.

Her er det fortsatt mulig å spenne på seg skia rett fra parkeringsplassen og traske avgårde. Vi brukte ca 3,5 opp og ned – med gode pauser. Dette er altså en topp som er både lett tilgjengelig fra veien, forholdsvis lettgått og som likevel gir deg belønning i form av fantastisk nedkjøring.

Dessuten fantastisk utsikt fra toppen:

 

Tusen takk for turen, Rut, Tordis, Ingunn, Elisabeth og Kyle!

Leave a Reply

Your email address will not be published.