Skip to content

Refsvatnet rundt

Dersom du befinner deg i Preikestol – området, er Refsvatnet rundt en perfekt dagstur med barn.

Vi tilbragte ei helg på Preikestolhytta i midten av november. I stedet for å “kaste bort” tursøndagen på å reise hjem etter frokost, bestemte vi oss for å ta en tur rundt Refsvatnet, en ypperlig korttur i nærheten av hytta. Gikk da først ned mot vannet, og fulgte stien til venstre (med klokka). Turen rundt hele vannet er 4,5 km lang, og tar 2-3 timer. Vi gikk på 2 timer uten pause. Stien er godt merka med turistforeningens velkjente T’er. Tips: Dersom du har med deg barn på tur, er det det smart å telle T’er og ha “bensinpause” ved for eksempel hver 10. T. Det motiverer både store og små til å klyve over et par ekstra steiner i litt kjappere tempo…

Dette er en tur “i lavlandet” da høydeforskjellen kun er på 80 meter. Man får likevel mulighet til å klatre litt opp og ned på stien og hoppe over små og store steiner. Dette er en typisk tursti, og passer derfor ikke for barnevogner. Vi bar med oss minsten (2 mnd) i bæresele, og storebror på 2,5 år gikk siste del av turen selv – etter å ha tilbragt mesteparten av runden i bæremeis på far sin rygg.

Hadde jeg vært for meg selv, ville jeg ha tatt på meg terrengsko, og løpt rundt vannet. En fin tur i nærheten av Preikestolhytta. En perfekt helgekombinasjon dersom man går til Preikestolen lørdag.

Underveis passerer du blant annet restene av en fjellgard på Torsnes der turistforeningen har laget en vanncamp.

 

img_4291

 

48dc0930-71fb-435c-8a05-9f177768ea2b-1

Leave a Reply

Your email address will not be published.