Skip to content

Kilimanjaro (5895 moh) – Afrikas høyeste fjell

På toppen av Uhuru Peak (5895 moh); Kilimanjaro!

Kilimanjaro. Verdens høyeste frittstående fjell og Afrikas høyeste topp. 5 jenter. Med mål om å komme til topps.

Vi reiste med Eco Expeditions, og valgte å bruke 7 dager på turen – ved å følge ruta Lemosho:

Kilimanjaro har to topper, Kibo og Mawenzi (5149 m), med Uhuru Peak (5895 m) på Kibo som det høyeste punktet. Lemosho er sammen med Machame ruten den vakreste av rutene på Kilimanjaro med fantastisk utsikt mot Kibo og Southern Icefields. Vanlig tid for Lemosho ruten er seks dager men vi har lagt inn en ekstra dag for akklimatisering noe som øker muligheten til å nå toppen. Vi starter på vest siden av fjellet og følger “south circuit path” til Barafu hut som ligger på Mweka ruten. Barafu blir brukt som “base camp” for toppforsøket. Det er ingen hytter på denne ruten så det blir overnatting i telt. Fra Barafu hut tar det 4-5 timer opp til Stella Point på kraterkanten og derfra vil det ta ca. en time til Uhuru Peak, som er det høyeste punktet på Kilimanjaro (5895 m). Du er på Afrika’s høyeste punkt! Utsikten er fantastisk med Mawenzi mot øst, Mt. Meru (4565 m) mot vest og krateret under oss mot nord. Kilimanjaro er som en øy omringet av den Afrikanske savanne. (Kilde: Ecoexpeditions.no)

En fantastisk tur som egentlig bare oppleves. Dere har vært et upåklagelig reisefølge; Åse Marie Eikeland, Tordis Kleppa, Rut Undheim og Lenka Sendecka! Gleder meg allerede til neste ekspedisjon.

Se bildene fra Kilimanjaro her!

En god idé til alle som vurderer å bestige Kilimanjaro, er å gå til toppen Mount Meru først. Dette er en tur som gjøres på tre dager, og som gir god akklimatisering før Kilimanjaro.

Her er jeg lykkelig på vei ned etter å ha besteget Mount Meru, og satt personlig høyderekord (4566 moh). Og den ble slått et par dager etterpå…

 

 

 

 

Mount Meru er en sovende stratovulkan 70 km, vest for Kilimanjaro i Tanzania. Med en høyde på 4 566 meter er den synlig fra Kilimanjaro på klare dager og er det tiende høyeste fjell i Afrika. Mye av fjellet forsvant under et utbrudd for 8 000 år siden. Siste utbrudd var i 1910 (Kilde: Wikipedia.no)

Dette er en spektakulær topp, som gir mulighet til å nyte utsikten mot Kilimanjaro i soloppgang. Og egentlig så synes jeg at Mount Meru var mer krevende enn Kilimanjaro, men det var kanskje nettopp fordi Mount Meru var en perfekt oppladning til å nå Afrikas tak.

Se bildene fra Little Meru og Mount Meru (4566 moh) her!

God tur!

…og husk: If you cant’t climb it, drink it!

Kilimanjaro. I climed it - and drank it!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.