Skip to content

Topptur til Storeknuten (1055 moh.)

Mari og Tordis på Storeknuten (1055) i Hunnedalen

Hva får du når du våkner en søndag med strålende vær, og ikke har kommet deg til Røldal tidligere i helga? Du får panikk. Etter å ha slitt asfalt i byen lørdag, var definitivt SNØ eneste mulige utvei for å “redde” denne helga. Dessuten er det virkelig på tide å få seg en topptur når kalenderåret har kjørt med klampen i bånn helt til midten av mars.

Google. Google.

Oh jess! Det finnes faktisk muligheter for topptur bare 40-45 minutters kjøring fra Stavanger, nemlig i Hunnedalen, på vei mot Sirdal. Vi slang oss i bilen. Parkerte ved Røde Kors-hytta ved Øvstabøstølen, og klistret på fellene. Turen begynner gjennom hyttefeltet og småskogen på venstre side av veien. Deretter går turen innover heia i småkupert terreng med god utsikt over fjellene i Sirdalsheiene.

Vi bruste av lykke over å ha kommet oss ut, bort fra byen og oppdaget denne lett tilgjengelige perla. Turen opp til Storeknuten (1055 moh) kan fint gjøres unna på et par timer (Vi brukte 2,5 timer opp og ned inkludert matpause) og funker dermed også som ettermiddagstur i arbeidsuka. Dette er noe jeg har savnet når jeg har bodd i Stavanger. Du finner ikke de høyeste toppene her i området, men det finnes absolutt muligheter for å få litt snø under skisålene og som får hjertepumpa i gang –  på dager det virkelig trengs!

Takk for turen, Tordis Kleppa og Hans Magne Helland!

Se bilder fra turen her! 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.