Skip to content

Moslifjellet – ufortjent i skyggen av Preikestolen

Moslivarden og Preben Falch gjennom kameralinsa til fotograf Ola Petter

Når du er ved Preikestolhytta, er det nok Preikestolen det mest opplagte turmålet. Den er Rogalands mest besøkte attraksjon og et av landets mest spektakulære fotomotiver. I 2011 ble Preikestolen til og med kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN Go og Lonely Planet. Å gå til denne fjellformasjonen som rager 604 m over fjorden er en fantastisk naturopplevelse. (Kilde: ut.no) Og derfor pleier det også å være folksomt der.

Se UTE- innslaget her!

Men det finnes også andre fine turalternativer i området. Slik som for eksempel Moslifjellet (718 m.o.h.), som kanskje føler seg litt i “skyggen” av storebror Preikestol. Men har du først vært på Preikestolen, kan det være fint med en litt alternativ rute som også byr på stigning og variert terreng opp til en topp som vanligvis byr på spektakulær utsikt. Denne dagen var tåkeskyene ganske lave.

Ikke mye til utsikt...!

Dette er Stavanger turistforening sitt område. Og det var en grunn til at vi dro nettopp hit. I sommer får Stavanger turistforening nemlig ny daglig leder, Preben Falck, som overtar turkartet etter Kjell Helle-Olsen. Vi tok med oss den kommende lederen på tur – for å snakke litt om bakgrunnen som advokat, og det spenstige valget han har gjort ved å hoppe inn i en ganske annerledes bransje.

Fotograf Ola Petter og Preben Falch på vei oppførste kneika fra Preikestolhytta

Det var trolsk stemning oppover lia denne dagen. Tåkete og tidvis dårlig utsikt, men også nok glimt av sol til at vi fikk sikret oss noen fine utsiktsbilder.

20120316-154913.jpg

20120316-154923.jpg

Denne turen har samme start som turen til Preikestolen. Man følger stien opp til det første platået, men der skille stiene. Tydelig skilting mot Moslifjellet guider oss til venstre opp i lia. Stien går langsetter en flott, storsteinet sidemorene som viser at Lysefjordbreen i en periode lå her. Videre svinger løypen seg oppover og følger en stund den bratte vestsiden av Moslifjell. Rett under deg har du Vatnerindane og i bakgrunnen ser du Stavangerhalvøya og Ryfylkebassenget.

Er du veldig sprek kan du nok nå både Moslifjell og Preikestolen på en rundttur. Men turen til Moslifjellet har absolutt kvaliteter nok i seg selv.

Moslifjellet er absloutt en tur jeg vil anbefale folk å gå – særlig hvis du føler du har sett Preikestolen nok til at det kan være fint med en forandring.

Turen med Preben Falch i levende bilder – Se UTE- innslaget her!

20120316-154826.jpg20120316-154841.jpg20120316-154850.jpg20120316-154858.jpg20120316-154904.jpg

20120316-154808.jpg

Adkomst:
Fra mai – oktober er det bussforbindelse flere ganger daglig fra Tau til Preikestolhytta. Bussen korresponderer med ferjeavganger fra Fiskepirterminalen i Stavanger.
Det er en 2 timers fottur på merket sti til Preikestolen.

Med egen bil: Kjør til Lauvvik ferjekai (Rv 13) og ta ferjen til Oanes og fortsett på Rv 13 til Jøssang og følg skilting til Preikestolen. Dette er den fineste veien. En kan også ta ferjen til Tau og kjøre på Rv 13 via Jørpeland. (Kilde: ut.no)

GOD TUR!

Se alle bildene her!

Leave a Reply

Your email address will not be published.