Skip to content

Jeg er i finalen i 71° nord!!!

Så glad da jeg kom til finalen!

Jippii! Jeg kom meg til finalen i 71° nord. Og det hadde jeg aaaldri i min villeste fantasi trodd skulle skje!

Det var like nervepirrende å se semifinalen på tv som det faktisk var i virkeligheten. Jeg hadde ikke drømt om å komme så langt, og i hvert fall ikke etter først å ha drasset en kano over fjellet – for deretter å ha spilt bondesjakk med skifer-plater! Ikke akkurat oppgaver det var lett å forutse!

Avstemmingen ga nok mange et lite sjokk! Marit røk ut i dag, etter Gørils uventa snuoperasjon. Men for all del; når man er så nær en finale, må man tenke på seg selv. Jeg hadde stoooore problemer med å bestemme meg for om jeg skulle stemme Gøril eller Erlend nederst. Selv var jeg sikra en plass i finalen etter frikortkonkurransen, og for meg var det hipp som happ om jeg skulle møte Erlend eller Gøril i finalen. De er like sterke konkurrenter for meg begge to. Jeg følte derfor at det var utrolig urettferdig at jeg skulle avgjøre deres skjebne. Ved å stemme Erlend øverst og Gøril nederst, visste jeg at de to ville få like mange poeng. (Dersom både Marit og Gøril stemte Erlend nederst). Dermed ville det bli en oppsummering av poeng ved tidligere avstemminger som hadde blitt avgjørende. Slik gikk det altså ikke. I siste liten bestemte Gøril seg for å sette Marit nederst, noe ingen andre hadde tenkt på. I kampens hete ble vi nok litt blinde på eget spill. Noen mener jeg burde ha sabotert kano-oppdraget med Erlend, men slik ligger altså ikke i min natur. Er jeg på et lag, så gir jeg det jeg har. Det hadde nok vært enklere for Marit å ødelegge kanoturen dersom hun var på lag med Erlend…

Nå venter altså finalen. Ta på dere votter, så dere ikke biter av dere fingrene underveis. Det blir nerver i høyspenn – og et oppdrag som krever det meste av fysisk og psykisk pågangsmot. Jeg gleder meg til finalen. Men mine konkurrenter; Erlend og Gøril, har vilje av stål og er sterke som okser begge to…!

Puh! Jeg har høy puls ennå. Egentlig skal det blir litt godt å få det hele overstått neste mandag – da kan vi alle puste lettet ut, og ikke lenger være hemmelighetsfulle og ordknappe.

PS: Takk til bror Henrik som spilte bondesjakk med meg da jeg var liten…Og takk til klassekamerater på ungdomsskolen som konsentrerte seg om å fylle inn firkanter, stjerner og sirkler i et skeivt rutenett heller enn å følge med på lærerens preken…!

Husk å stemme på din publikumsfavoritt!

Les mer her:
– Bærer ikke nag (tvnorge.no)

Mari Wedum klar for finale (aftenbladet.no)
– Unnskyld, Marit! (side2.no)
– Har gruet meg til å se dette igjen (seher.no)

11 Comments

 1. Hanne Granum Hanne Granum

  GRATULERER MASSE MARI 😀 VELLFORTJENT:D heia på deg hele veien inn til mål! 😀

 2. GRATULERER!!
  Det må være herlig å endelig kunne snakke om seieren. Ikke bare, bare å måtte holde noe såå stort hemmelig såå lenge. Men med “strenge regler” får en det vel til..
  Det har vært så gøy å følge deg hele høsten – aldri har jeg sittet så klistret å sett 71nord før. Og seieren er så fortjent så fortjent. Er vel ikke akkurat mange som har vunnet ved å være så ærlige og lojale?! Godt jobba!
  Jeg måtte ringe til Anna før finalen og si at jeg “visste” hvem som vant 😉
  Jeg tenkte som så at siden du så og si hadde “gitt opp” publikumsprisen, mens de 2 andre finalistene kjempet om den var det pga de trang den og du ikke. Og jaggu hadde jeg ikke rett! 😀
  Kan ikke få sagt det nok – VEL FORTJENT og GRATULERER IGJEN!

  • Hehehe, tusen takk-! :))

 3. Bodil Bodil

  Det gjekk som eg håpa, du vant 71 grader Nord!
  Du er kjempetøff.
  Gratulerer så masse med velfortjent seier 😀

 4. I dag er det 99 år siden Roald Amundsen nådde Sydpolen. Han har du kanskje hørt om?

  • Det ringer ei vag bjelle, og magefølelsen min sier….Scott!

 5. Julie Skottllien Julie Skottllien

  Hei, Mari !

  Gratulere mæ enn superfortjent seier ! 😀
  D va kj akkurat litte lag på Aasletten ijår, nei 🙂
  Folk satt skalv i soffan mæ store augo fæsta på skjermen.
  Å, d brast i stor jubel ja, da du kom i mål fyst !! 😀
  Ska helse frå elle åss i Vågå ! Klem frå Julie 🙂

  • Døkk æ gode! Tusen takk for støtta! håpa åss sees snart! Um ikkje før jul: GOOOD JUL!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.