Skip to content

Er det rart sekken er tung?

Dette har 71-deltakerne i sekken

Dere er antakeligvis like drittlei av å høre på klaging over tunge sekker som vi var av å bære sekk på tur. Denne huskelista minnet oss på det minimum vi måtte ha i sekken til enhver tid. I tillegg kom lavo, tau, mat og drikke, og ofte fjellski, isøkser, stegjern og annet ekstrautstyr vi trengte på enkelte turer. I begynnelsen fikk alle jentene utdelt 75 literssekker, mens gutta hadde 95 liter. Vi fant fort ut at disse sekkene ble for små, og endte etterhvert opp med 100 literssekker på ryggen. Som regel var sekken så tung at vi måtte hjelpe hverandre med å få den opp på ryggen. Vel plassert kjentes det til tider ut som at skjelettet frøs helt fast, og det var ganske utenkelig å skulle bevege seg noe særlig med en slik oppakning. Men må man, så må man. Det gjelder å gå seg varm. Da blir man på sett og vis “vant med” sekken, men hver gang vi tok den av, føltes det som om vi lettet.

Full oppakning

Etter at jeg kom hjem fra innspilling, var ikke fjelltur det første som sto på planen, men etter noen uker var jeg klar for fjellet igjen. Og det positive da, er at ingen sekker lenger føles særlig tunge. Ingenting kan måle seg med sekkene vi bar på ryggen i 71 grader nord. Det er en god erfaring, og helt topp for andre turdeltakere, som gjerne lasser litt ekstra over til meg. Og det er greit det. Det finnes ikke bedre trening enn å gå fjelltur med tung sekk. Et hett tips til alle som ønsker å komme seg i form. Dessuten setter man mye større pris på innlagte pauser, og det å komme frem til målet, ta av sekken, og kjennet at man har tatt seg skikkelig ut. Da er det ett fett om målet er ei hytte, en lavo eller ei snøhule.

På neste oppdrag skal vi på seiltur, og slipper å bære sekk. Gjett om vi satte pris på det der og da. Følg med på TV Norge mandag kl. 20.30.

Og husk å stemme på din favoritt på tvnorge.no. Det er ikke så lenge igjen! (Finale 13.desember)

Leave a Reply

Your email address will not be published.