Skip to content

Nakne hopper på Store Hesten (874 moh)

Toppen Store Hesten er en topp verdt å ri igjen. Dette året fikk hesten besøk av ekstra mange hopper på toppen. 

 

Hest er best, synes Ingunn og Kristin

Besteg Store Hesten med Rut, Ingunn og Sivi i mai 2015. Og i år som i fjor; en fantastisk fin topp med mektig utsikt. Dette er, i følge Fri Flyts bok “Toppturer i Norge”, Senjas aller beste topptur. Vi parkerte i fjæra mellom Svarthola og Kvalvika i Mefjordvær. I fjor slapp vi unna annmarsjen, men i år var det mindre snø på øya, så det ble ca 15 minutter med ski på ryggen før vi nådde snø og fikk på fellene.

Anmarsj gjennom lett skog, ca 15 min

Turen begynner med jevn stigning i skyggeside med Mefjorden i ryggen.

Dette er en tur som går jevnt oppover i brede fjellsider. Det blir litt brattere i et siste heng mot toppen. Her kan det være greit med skarejern dersom det er isete. Etterhvert kommer man opp på et platå og får øye på den markante toppryggen. Her er det lurt å sette fra seg skiene, og gå de siste metrene til fots. Ikke la høydeskrekken hindre deg i dette, for da vil du angre deg. Helt oppe, er det like vakker sikt i alle retninger. Og mange  “wow”, “wuhuuuuuu” og “åååh”‘er!


Nedkjøringsmulighetene er dessuten mange. Her har man valget mellom store åpne flanker, og litt mer teknisk krevende renner. Vi tok veien ned en liten renne litt nedenfor topplatået. Resten av turen la vi brede svinger på myk vårsnø, og “lolla” oss nesten hele veien ned til bilene. Noen lot det stå til, og gav skisålene gress å beite på der snøen stoppet.

Rut rocker uredd nedover

Takk for turen, heite hopper! Det var så moro, givende og motiverende å være med dere til Store Hesten. Takk for spontaniteten på toppen. Og til Helene som tok bilde av oss. Godt å få lufta beibibælgen litt før nedkjøringa!

//MWReisen: Fly til fjord og fjell:
Vi ankom Tromsø med fly fra Stavanger via Oslo onsdag kveld (4.mai), og kjørte til Senja med leiebil. Man kan kjøre via Finnsnes, men det er raskere med ferje fra Brensholmen – Botnhamn. (Ca 40 minutters reise.) Ankom Hamn i Senja ca kl. 23. Da var det digg å legg seg i en myk god seng.

Dag 1: Kr.Himmelfart på Keipen (Torsdag 5.mai 16)

Dag 2: Store Hesten (Fredag 6.mai 16)

Dag 3: Luttind og rennekjøring (Lørdag 7.mai 16)

Leave a Reply

Your email address will not be published.