Skip to content

Kr.himmelfart på Keipen (938 moh)

Ny mai. Og endelig tilbake på Norges nest største øy – som fortsatt er et forholdsvis uoppdaget paradis for toppturer og vårskikjøring. Denne gangen startet vi Senja-eventyret med toppen Keipen – 938 meter over havet, og stakk “til himmels” på Kristus egne dag for nettopp farting til himmelen! 

Toppvarden på Keipen (938 moh)

Vi holdt dog beina godt planta på de fellekledde skia helt til topps, og jubla over å nå en markant og tydelig toppvarde!
Keipen er, ifølge ut.no, visstnok den virkelige klassikeren på Senja, og et av de mest besøkte fjellet her på vinterstid. Det er forståelig. Fordi du kan gå fra veien. Ingen innmars. Variert og kupert terreng. Kult topplatå med utsikt til “verdens” ende, og brede fine flanker som våryre skibein kan boltre seg i på vei ned.


Turen starter ved Mefjordvatnan. Herfra fulgte vi bekkedalen oppover på høyre side. Etterhvert ser man toppen fra der bekken gjør en slak sving mot høyre før den fortsetter oppover. Her kan man velge å gå i høyresiden av “bollen”, eller på venstre side av bekken. Siden vi var et følge på 10 stk, delte vi oss. Begge veivalgene fungerte utmerket. Lunsjpause og påfyll før siste stigning mot topplatået.

Vi brukte ca 2 timer opp til toppen. I ren gangtid (uten pause) og nedkjøring (såkalt “moving time”): 1 t 38 min. Totalt gikk vi 840 høydemeter.


Turen kan kombineres med det litt mindre nabofjellet Grytetippen!

Keipen (toppen) er synlig i bakgrunn hele turen.
Trude ser toppen!
Fellene av. Klar for nedkjøring.
Glade fargeklatter på topptur: Kenneth, Hans, Trude, Rut, Trond og Ingunn
Hans “avsvetter” med stil; i sjøen ved Hamn i Senja. Temperatur: Ca 6-7 grader


Les også: Luttind og Senjas råeste renne?


Reisen: Fly til fjord og fjell:

Vi ankom Tromsø med fly fra Stavanger via Oslo onsdag kveld (4.mai), og kjørte til Senja med leiebil. Man kan kjøre via Finnsnes, men det er raskere med ferje fra Brensholmen – Botnhamn. (Ca 40 minutters reise.) Ankom Hamn i Senja ca kl. 23. Da var det digg å legg seg i en myk god seng.

Dag 1: Kr.Himmelfart på Keipen (Torsdag 5.mai 16)

Dag 2: Store Hesten (Fredag 6.mai 16)
Dag 3: Luttind og rennekjøring (Lørdag 7.mai 16)

Leave a Reply

Your email address will not be published.