Skip to content

Flørlitrappene opp 2015

Flørlitrappene har fortsatt 4444 trappetrinn som utgjør Europas lengste tretrapp. I midten av august ble løpet “Flørlitrappene opp” arrangert for første gang. 740 meter stigning på kortest mulig tid. Da var det bare å glemme å nyte rasteplasser og utsikt langs trappa, la syra sette seg godt i lårene og bytte ut brødskive med blodsmak i munnen!

På vei opp 4444 trappetrinn! F.v: Mari Wedum, Ingunn Viste og Benedicte Glendrange.
På vei opp 4444 trappetrinn! F.v: Mari Wedum, Ingunn Viste og Benedicte Glendrange.

Vi bestemte oss for å få en komplett turhelg ut av dette arrangementet. Pakket derfor sekken og kjørte til Øvre Espedal fredag kveld. Gikk til Flørli via Vinddalen. Dette er en tur på 12 kilometer.

Turen fra Øvre Espedal - via Vinddalen til Flørli. Lysefjorden midt i bildet.
Turen fra Øvre Espedal – via Vinddalen til Flørli. Lysefjorden midt i bildet.

Siden vi ikke kom igang før nærmere kl. 18, var tempoet over gjennomsnittet høyt. Vi droppa både pauser og mat (!) og var fremme på Flørli turiststasjon etter 2 timer og 45 minutter. Jeg vil anbefale folk å beregne 3-5 timer på denne turen. Jeg gikk den samme turen for 2 år siden, og skrev om den her:

Dersom du har lyst på trappetrim, men ikke rekker båten inn til Flørli, finnes det en bakvei; nemlig til fots gjennom vakre Vinddalen!

Stavanger turistforening sin turisthytte; Flørli turiststasjon er nyoppusset og fresh, og nydelig å komme frem til på kveldssia. Vi satte oss ikke ned i sofaen før vi hadde sjekket badetemperaturen fra brygga nede i bygda. Ikke akkurat badetemperatur verken på land eller i vann, men godt å få tatt “kveldsvasken”. Følelsen etterpå er dessuten verdt hver eneste flekk av gåsehud.

image
Badenymfer på Flørli.
image
Kreative krumspring: Forsøk på helt råe “triks”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så var det lørdagen, da. Selve utfordringen. Tidtaking. Startnummer. Nerver. Prestasjonsangst. Vondt, men også deilig. I alle fall etterpå. “Flørlitrappene opp” gikk altså ut på å komme seg kjappest mulig opp de tråe trappene, for så å løpe først 3 kilometer i tidenes motvind og regnvær langs anleggsveien på toppen – opp til 829 meters høyde over havet. Deretter såpeglatt, ulendt og stupbratt terreng ned igjen på sti og berg til Flørli kai. Til sammen 10,4 kilometer.

Fakta om løpet:

Løypeprofil Flørlitrappene Opp 2015
Løypeprofil Flørlitrappene Opp 2015

Dato: 15.august 2015
Distanse: 10,4 km
Høyeste punkt: ca.829 m.o.h
Underlag: 4444 trapper(Europas lengste tretrapp) – videre på grusvei, terreng og sti
Starttidspunkt: Kl.12:00 Flørli kai (seeding med 30.sek.mellom hver løper)
Målgang : Flørli kai
Mellomtid: På toppen av Flørlitrappene 741m.o.h (1.470km)
Makstid målgang: 4t.

Det gikk over all forventning. Jeg kom inn på 1, 24,29 t, og dermed på 5. plass blant damene.

kondis.no: Det første Flørlitrappene Opp vunnet av Torstein Tengsareid

Neste år skal det gå enda kjappere nedover! Benedicte, rådskinn og kollega fra SiS sportssenter, og jeg hadde oppvarming og uttøying før og etter løpet. Det var stas!

SiS - it is!
SiS – it is!
SiS sportssenter på Flørli!
SiS sportssenter på Flørli!

image
Dette løpet er definitivt kommet for å bli. Jeg vil anbefale ALLE å bli med neste år. Samt å overnatte på Flørli. Kan forsikre dere om at varm badestamp på kaia – dog i møkkavær – er mye bedre enn sofaen hjemme etter en slik fysisk utskeielse. I løpet av kvelden tror jeg ikke jeg overdriver når jeg sier at vi hoppa i sjøen sikkert 20 ganger!

Takk for utmerket gjennomføring i regi av Lysefjord Running, som også står bak ultramaratonløpet “Lysefjorden inn”. Det skal sies at vi jentene tok hverandre i hånda på å bli med på sistnevnte løp neste år. Det kan hende at vi skylder på rødvin og realitetsflukt i badestampen. På en annen side liker vi å gjennomføre det vi snakker om.

imageSøndag var det småtungt å ta fatt på stigningen opp igjen fra Flørli, og retur via Vinddalen. Som Benedicte skrev: “Bikket vel 35 km fjellvandring/løping. For en friskushelg!! Fantastisk tur med Mari og Ingunn Sees neste år!”

Tusen tripp Trapp Takk for turen, Benedicte og Ingunn!

Se flere bilder her!

image

Leave a Reply

Your email address will not be published.