Skip to content

UTE: Kiting på Brusand

Det ble mye basking i bølgene da proff-kiter Kari Schibevaag skulle lære meg å kite på Brusand.

20130930-154700.jpg

Jeg har prøvd å kite tidligere, men da med ski på beina. Det var utrolig moro, og jeg følte at jeg fort fikk dreisen på det den gangen på vinterføre på Haukeli. Men som Kari sier i begynnelsen av dette programmet;  det er noe helt annet å kite på vannet! Det hadde hun rett i. Her er det mye mer å tenke på. Bølgene kommer uanmeldt midt i fleisen mens man skal komme seg opp på brettet i vannet og samtidig må holde styr på dragen. Ikke enkelt.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan det hele gikk for seg, denne forblåset septemberdagen på Brusand, kan du se UTE-programmet her!

Hva er kiting?
Kiteboarding eller kitesurfing er en form for ekstremsport der en person (en «kiter») styrer en drage (kite) og dermed bruker vinden som fremdrift. Denne fremdriften brukes til å dra kiteren bortover vannet, stående på et kitebrett. Kiteren har et trapés (bredt livbelte) rundt livet som er festet til en bar (styringspinne). Fra baren går det liner opp til kiten. Disse linene gjør at kiten styres når kiteren beveger på baren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.