Skip to content

– Ikke kast det tørre brødet!

Ta deg ei pæra!
Ta deg ei pæra!

Det er oppfordringen fra fuglevenn og naturfotograf Helge Helland.  – Jeg kjøper ofte gammelt brød i butikken, smuldrer det opp og legger det i fryseren, sier han. Hvorfor? Jo, for å fôre små pip-pip-mager i kulda.

Det er nemlig nå vinterstid at fuglene virkelig trenger vår hjelp. Da er det vanskelig for fuglene å finne nok mat, og mange stand- og trekkfugler dør derfor i løpet av vinterhalvåret. I sprengkulda kan vi, i følge Helland, redde et par fugleliv ved å legge ut litt ekstra mat på fuglebrettet.

Men hva vil de ha servert?

Det kan være solsikkefrø, havre, meiseboller og frukt. Visste du at fuglene liker halvråtne pærer, for eksempel?

Vi har laget et UTE-program om nettopp dette. For Helge Helland er det ikke bare for fuglene sin del at han lager utendørs koltbord hver dag, men også for at han selv skal nyte godt av et rikt fugleliv utenfor stuevinduet. Og ikke rent sjelden sniker han seg ut med kameraet sitt og får rikt fugleliv som fotomotiv!

Se UTE her!

Leave a Reply

Your email address will not be published.