Skip to content

Rått på topp i Rosendal

På vei mot Melderskin i Rosendal

Det finnes «minialper» i nærheten av Stavanger! Visst har jeg hørt om vakre Rosendal, men jeg har ikke tidligere vært der. Bygda er mest kjent for Baroniet, grunnlagt i 1665 med et vakkert lite slott, en imponerende hage i barokkstil og en større kunstsamling. Etter denne helga, kommer jeg til å dra oftere til  det vesle tettstedet i Kvinnherad kommune i Sunnhordaland – ved utgangen av Hardangerfjorden mellom fjellene Skålefjell, Melderskin  og Malangernuten.

Rosendal skifestival ble arrangert helga 20.-22. april 2012. Dette er 3.året på rad at Breogfjell byr på skiføring i fjellene rundt Rosendal. Rosendal turisthotell var en idyllisk base for arrangementet – og et godt utgangspunkt for toppturer i området.

Lørdag gikk turen til Bjørndalstinden (1426 moh) og søndag pakket vi med oss stegnjern og isøkser og kleiv opp til Melderskin (1426 moh). Navnet stammer fra de norrøne ordene melder, som betyr «korn som blir malt til mel» og skin som betyr glans eller skinn. Betydningen blir da «fjellet med et skinnende snølag på toppen». (Kilde: wikipedia.no)

Mot toppen av Melderskin med stegjern og isøks

Begge disse toppene ligger i samme område bak baroniet i Rosendal. Mens de fleste tenker som så at vinteren er over etter påske, er det faktisk våren som byr på den mest eventyrlige skikjøringa. Vi fikk svettet godt både oppover bakkene og nedover den bratte renna fra Melderskin. Underlaget var jevnt og stabilt, og dekket med et lag med god styresnø. Kan også skryte av upåklagelig utsikt og mange fine folk på tur. Det er noe med disse toppturfolkene; blide, omgjengelige og glade i det naturlige livet! Planlegger ny toppturhelg i Rosendal- da med teltovernatting – 4.-5.mai. For vinteren er ennå ung!?

God skivår!

/Mari

Hurra for vårskikjøring!

 Klikk på bildene i artikkelen  – eller her  – for å se alle bildene fra helga!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.