Skip to content

UTE på Haukeli

Fjellski på Haukeli

Har vært UTE på nye eventyr igjen. Dog på jobb, men helt frivillig. Dro til Haukeli etter vanlig arbeidsdag fredag – for å jobbe litt mer. Heldigvis er både jeg og fotograf Ola så friluftsinteresserte at vi valgte å gjøre opptak til magasinet UTE hele helga  – uten å få ekstra betalt for det (i penger). Men du og du (nå kommer klisjeen🙂 så rike vi blir på opplevelser!

Se program: UTE: Skredkurs

Planen var skikite-kurs og skredkurs myntet på vanlige turgåere. I tillegg var folk og dyr i den frivillige organisasjonen Norske redningshunder samlet for å trene på å redde folk i vinterfjellet. Jeg ble gravd ned 1,5 meter under snøen, og “reddet” av en snill – og sulten – rottweiler.

Bodde på fantastiske Haukeliseter. God mat og verdens triveligste folk på fjellet. Har dessuten funnet ut hva som må bli neste tilskudd i utstyrsfamilien: En KITE! Jeg må innrømme at jeg hata skjermen før lunsj, og hadde tenkt å gi opp da jeg fløy både hit og dit uten kontroll – og fikk et par ublide møter med underlaget.  Har fortsatt stiv nakke, kan du si. Men dette var altså før jeg fikk på meg ski, og dermed fatta hvordan man utnytter kraften i kiten på riktig vis. Bæm! Der løsna det, og jeg skjønte hvordan kiten fungerte i forhold til vinden. Og vips, så tror jeg at jeg er hekta!

Stakkars Ola ble stående og hutre og fryse mens han filmet, mens jeg sklei frem og tilbake på telemarksski med godt drag i kiten, og jevnlige *whiiiiiihaaaaaaa**. Såå moro! Hvis du er glad i skikjøring og fart, men lei av at det ofte blåser for mye, er det bare å melde seg på kitekurs. Med fare for å bli noen tusenlapper fattigere, og en skjerm rikere.

UTE: Kitekurs på Haukeli

Søndag var en magisk dag. Se på bildene.
UTE: Skredkurs

Kom deg ut på tur, og nyt vinteren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.