Skip to content

Test av luftputesekk

Hvis du har tenkt å hive deg utfor bratte snøkledde fjellsider i vinter, gjelder det å ha riktig skredutstyr. Såkalte luftputesekker – som holder deg flytende oppå snøen – har vist seg å redde liv.

I’m flying! Test av ABS-skredsekk

Å cruise nedover bratte fjellsider i fjærlett løssnø er drømmen for ihuga skikjørere vinterstid. Men jakten på urørt snø ikke risikofri. I fjor vinter omkom 13 personer i snøskred her til lands. Ifølge en rapport utarbeidet av Norges Geotekniske institutt er dette det største antallet dødsulykker siden vinteren 1986.

I år er Vestlandet velsignet med store mengder snø, som i Røldal, og det gjelder å ta sikkerheten på alvor. Ekspertenes klare anbefaling til de som velger å utfordre skjebnen –  er å investere i en skredsekk.

Det finnes ulike typer luftputesekker – som koster fra 6-8000 kroner. På Platou Sport i Sandnes har de solgt flere sekker hitttil i år enn noen gang før.

Når UTE-teamet var på Haukeli på skredkurs i januar, testet vi en ABS- sekk. Se hvordan den funker her: Skredsekk kan redde liv 

UTE: Skredkurs på Haukeli

Leave a Reply

Your email address will not be published.