Skip to content

Høsttur til Blåfjellenden

Turistforeningshytta Blåfjellenden

Selv om vi er langt ut i oktober kommet, er det nå fjellet er vakkert. Turen til Blåfjellenden bød på frisk luft, pjuskregn som pisket i ansiktet og små spor etter årets første snø. Vinteren er på vei, og det er fantastisk!

Blåfjellenden ligger i Frafjordheiane landskapsvernområde med utsikt nedover den vakre Fidjadalen. På grunn av kort gangtid fra Hunnedalen (3 timer) er hytta populær blant familier og andre som ønsker en kort helgetur. Hytta har 28 sengeplasser fordelt på 16 senger i hovedhytta og 12 senger i sikringshytta. I tillegg har begge hyttene hems. 

Med sin sentrale beliggenhet knytter hytta sammen fem ruter fra Eikeskog, Langavatn, Sandvatn, Flørli og Hunnedalen. Den siste ligger bare 7 km fra Blåfjellenden og følger gammel driftevei i lett terreng. (Kilde: ut.no)

Les mer om Blåfjellenden her!

Vi trasket i vei lørdag ettermiddag. Halvskyet vært og duskregn i lufta. Vi brukte ca 2 timer 15 minutter inn til hytta (Medregnet hopping og leking i hver ei vesle snøfonn!) Vi trodde kanskje at folk holdt seg hjemme såpass seint på høsten, og med middels god værmelding, men da vi kom frem var det fyr i ovnen, og åtte mann på plass. Og det er få møtesteder som er mer sosiale enn turistforeningshytter. Så her ble det pils og kortspill til langt på natt!

Dette er en perfekt helgetur når man ønsker å komme seg ut, men ikke traske hele dagen. Dessuten er terrenget frem til hytta såpass kupert at man får opp pulsen og får “godfølelsen” når man kommer frem.

Fem av de andre på hytta var på firmatreff, og hadde mistet T’ene (løypemerking) på veien opp. Den ene av de hadde snakket med sin far for å få koordinatene til hytta. Etter denne samtalen, hadde følget funnet tilbake til stien, og dermed veien til hytta. Men i mellomtiden forsvant mobildekningen, og de fikk ikke gitt beskjed om at de var vel ankommet. Dette endte med at denne faren ble bekymret og kontaktet hjelp. Det var grunnen til at et hjelpemannskap på tre personer fra Røde Kors banket på døra ved 22-tiden.

Aftenbladet var på saken: Turfølge kom frem til fjellhytta med hjelp

Disse folka fortjente en kald pils, synes jeg! 🙂

Men litt action i bekmørket, er jo fint! Vi hadde en grom tur, og knipsa litt bilder på veien. Se bildene her!

God høsttur!

Og husk å se UTE på TV Vest hver onsdag.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.