Skip to content

Magisk tur til perla i Ryfylke

Sandsa- Stranddalen

Siste helga i juli pakka vi sekken og gjorde oss klare for det som har blitt en årlig tradisjon – nemlig fjelltur fra Sandsa- hytta til Stranddalen. I år var været bedre enn noen gang. Faktisk tror jeg det er det fineste været jeg har opplevd så langt i sommer.

Turen tok omlag 5 timer – inkludert kaffekoking i lyngen, gode nistepauser og fisking. Og når jeg får fisk, da er det håp for alle! Vi reserverte lavoen i Stranddalen – og der er det plass til flere neste år!

Perla i Ryfylket
Stranddalshytta blir av mange kalt “perlen i Ryfylkeheiene”. Hytta ligger fint til ved Stranddalsvatnet i Suldal. De fleste kommer hit for å oppleve den unike naturen og trivelige atmosfæren på hytta. Mens andre kommer opp for å nyte en av de berømte komlemiddagene som blir servert på tirsdag, torsdag og søndag i sommersesongen.

Unikt område 
Stranddalshytta ligger 1000 moh og midt i Dyraheio landskapsvernområde. Stedet er et eldorado for planteelskere og geologisk interesserte. I de grønne og steinete skråningene rundt hytta finnes de fleste fjellplantene i Ryfylke samlet på et brett. 

Det er bare å gjøre seg klar til neste år!

Se bildene her!

Leave a Reply

Your email address will not be published.