Skip to content

Marka 24 – Norges råeste tureventyr

Blomsterpiker i Marka 24

Da vi fikk sjansen til å bli med på det som må være Norges tøffeste tureventyr i Oslos bakgård, Nordmarka, nølte vi ikke.  Alle tidligere 71 grader nord-deltakere ble nemlig invitert til å delta – da Marka 24 ble arrangert for første gang, lørdag 25.juni 2011.

I løpet av 24 timer var det om å gjøre og komme seg innom så mange tursitforeningshytter og poster som mulig. Laget med flest poeng vant en all-inclusive tur til Afrikas høyeste fjell, KILIMANJARO! Det ble ikke oss denne gang, men FOR en tur det var.

Jeg var på lag med Hedda og Gøril fra 71 grader nord 2010, og Tone Merete Petersen, som var med i 2001-sesongen. Da vi satt og studerte kartet over Oslomarka var det fristende å sette seg mål om å komme innom alle postene. Akkurat det fant vi ganske fort ut at var umulig – med opp til 3 mil mellom hver post! Og jammen var Oslomarka større enn jeg hadde forestilt meg. (Som en liten grønn flekk midt i storbyen…!)

Lørdag kl. 10 labbet vi i vei med sekk på ryggen fylt med mye mat og drikke. Vi skiftet rute opp til flere ganger, da vi innså at regnet hadde gjort sitt med stiene. Det var vått og gjørmete, og til tider krevende terreng. Men etterhvert som vi sanket poster, økte motivasjonen. Det ble en liten pause på Tømtehytta fra kl 01.30 til 04.00 natt til søndag, samt en kald pils på Kikuthytta med turkompiser i 71, Thomas og Christian. Ellers labbet vi jevnt og trutt i skog og mark i 24 timer. Noe gnagsår, en million myggstikk og minner om en tur med godt humør, mye sjokolade og knipsing av blinkskudd, er det vi sitter igjen med. Nå har vi tenkt å vinne konkurransen for beste turbilde. Jeg legger det foreløpig ikke ut her, men om vi vinner, ja, da skal dere få se.

Her er noen av bildene våre fra turen!

Laget endte opp med 9 poster på samvittigheten, og vi er strålende fornøyd med å ha slått 71-gutta! ,) Hehe.

Se resultatlista her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.