Skip to content

Snøen laver ned!

Jubel i Røldal!

Årets første Røldals-helg i begynnelsen av januar lover godt for resten av vinteren. Nå er jeg så gira på mer ski!

Sørvestlandet har vært preget av kraftig snøvær den siste tiden – på godt og vondt! For skibumser med snø på hjerna, kan det ikke bli bedre (vel, litt sikt og blå himmel håper vi jo på…). Men det kraftige snøfallet har gitt stor rasfare både langs veiene og på fjellet.

Da vi våknet lørdag snødde det hester, basketballer og boksehansker, og vinden rev i hushjørnene. Gjennomsnittlig snøfall i Røldal er ca 11 meter per sesong, så dette sikrer rikelig påfyll av ferskvarer! Det ble et par gromme turer i “skogen” – der det var litt bedre sikt.

Blånisser i Røldal

Traff dessuten på 71-Thomas, som hadde tatt turen fra Oslo med en kompisgjeng! Vi fikk lufta “blåluene” våre fra 71 grader nord, og rocka litt dansefot på Hordatun afterski! Men Haukeli var stengt da de skulle hjem, så de ble sittende værfast i bygda til mandag. Jess, en dag ekstra på ski/brett, tenkte jeg. Men foreløpig er jo skisenteret bare åpent i helgene.

Bilen min fikk også prøvd seg i sitt rette element – og gjorde jobben sin! Søndag var det så dårlig vær at mange måtte utsette hjemreisen en dag. Nissan satt godt på veien og bragte oss trygt hjem til Stavanger.

Nissan på luftetur

Og beste nyhet av alt: Jeg har fått fem uker fri fra jobb til å reise til alpene i februar. Nå er flybilletter bestilt! Først Engelberg i Sveits, der jeg hører rykter om at snøen laver ned om dagen. Blir der i 2-3 uker før jeg stikker til Chamonix i Frankrike. Her har jeg tidligere vært i to vintersesonger – og skulle vel innerst inne ønske at jeg kunne være der hele tiden. Men ved siden av jobb, funker ikke det. Godt er det da at mine kolleger i TV Vest forstår snøhungeren min, og lar meg reise bort en stund i februar. Har fått montert bindinger på Reedemer- skia, og venter på NTN-utstyr til Preacher. Da blir det toppturer og mye heftig kjøring også med løs hæl.

Eneste nedtur med å dra på alpetur er at jeg går glipp av frikjøringscupen i Sogndal. Men regner med at resten av Whitedot-teamet fikser den biffen! Håper å få vært med på noen av de andre konkurransene litt senere i vinter!

Mari i Røldal

Sååå blid og glad for at vinteren er her!

Vi skii’es!

Leave a Reply

Your email address will not be published.