Skip to content

Jag trodde (inte) Engelberg fanns…

…bara bara i himmelen!  

Engelberg; utsikt til Wendenstöcken

Men jammen er det som å komme til himmelen. Og det er kanskje ikke så rart. For det første som ble bygget i denne byen, var et kloster.  

I år 1120 fant grunnleggeren Conrad von Sellenbüren veien hit. Akkurat her nektet oksen hans å gå lenger, han tok det som et tegn. Plutselig lød også en engels stemme som befalte ham å bygge et sted viet til Gud. Da Conrad og hans abbed senere skulle finne et egnet navn på klosteret, dukket det opp et helt englekor i det mektige fjellet – og dermed var navnet bestemt. I dag er klosteret både imponerende stort og vakkert – men huser bare 35 benediktinermunker.  

Liten jævel i Englenes dal!

Solslikking ved Iglo bar, Trübsee

Jeg kom ikke hit for å gå i kloster, selv om jeg nok må vie stedet et besøk. Jeg er på plass godt og vel 1000 moh, har investert i høysesongskort, og fikk spent “dottene” på beina i dag. Jeg vet ikke hvordan englene egentlig har det, men det føles nesten om man har vinger når man “flyr” nedover de mektige snøkledde fjellsidene her. “Flyte” er vel et mer riktig verb enn å fly når det er snakk om skikjøring. Men samme det; fly – flyte – god følelse begge deler.  

Engelberg i Sveits ligger 1020 moh, og det tar ca 1,5 time å ta seg hit fra Zürich. På hver sin side av dalen ligger stedets to skiområder Brunni och Titlis.  Med en fallhøyde på 2000 meter, 82 kilometer lange løyper og uendelige off-piste- muligheter, er dette ganske nært paradis for folk med snø på hjernen.  

Kart over heissystemet i Engelberg

Etter en lang reise  fra Stavanger i går – fly til Zürich via Frankfurt, deretter tog til Engelberg – var det ganske tilfredsstillende å våkne opp i dag tidlig og titte opp på majestetiske fjell som ligger badet i solskinn. Det har ikke snødd her på ei stund,  men akk for noen topper! Heldigvis kjenner vi til lokalkjente skikjørere, så skisålene fikk smurt seg med løssnø allerede i dag.    

Den roterende gondolen i Engelberg

Med den såkalte “roterende gondolen”, Titlis Rotair, kommer man seg opp på 3028 meters høyde med 360 graders utsikt underveis. Ganske flott! Frikjøringsområdene ligger lett tilgjengelig fra heissystemet, og det skal ikke mye trasking til før man har sidene for seg selv!

Er ikke i tvil om at jeg skal “overleve” 5 uker i alpene  i år. Jeg blir i Engelberg i minst 2 uker, før jeg hopper på toget til Chamonix i Frankrike.  Livet er fint med ski på beina og niste i sekken!

Ski ya!  <3 Mari

Leave a Reply

Your email address will not be published.