Skip to content

Hvem kommer til finalen?

Mandag skal trønderbataljonen kjempe mot gudbrandsdølene i semifinalen i årets 71 grader nord. Vinnerlaget får delta i frikortkonkurransen. Og den som vinner frikort, er sikra første finaleplass!

Gøril og Marit kjemper mot Erlend og Mari

Shit pommes frittes! Denne høsten har gått fort! Det er bare to episoder igjen av årets 71 grader nord. Det skal avgjøres hvem av de gjenværende deltakerne; Marit, Gøril, Erlend og meg, som kommer til finalen. Vi står foran sesongens siste avstemming, og én person må reise hjem – før de resterende tre skal kjempe mot hverandre om å bli førstemann til Nordkapp.

Først skal det svettes, slites og drites ut (kanobygging ala Mari og Erlend). Vi blir delt inn i to lag. Og det er nok langt i fra tilfeldig at jeg og Erlend blir satt i samme båt. Allerede i forrige episode fikk dere kanskje et inntrykk av hvor vanskelig det var for meg å skulle “velge” mellom jentene på den ene siden og Erlend på den andre siden. Verre blir det.

Ally kano

Når vi nå skal montere en Ally-kano, blir det action. Verken jeg eller Erlend har vært i nærheten av et slik byggesett før, og står fortsatt og klør oss i huet og rævva når Marit og Gøril seiler forbi oss. Stress! I bruksanvisningen som vanligvis følger med kanoen, og som jeg fant på nettet, står det: “Les denne bruksanvisningen nøye før du monterer”.

Ja, gjett om vi skulle lest denne, om vi bare fikk se den! Selvfølgelig fikk vi ikke utdelt noen bruksanvisning, og måtte finne ut makkverket på egenhånd. Har du gjort det én gang, er det nok ikke så vanskelig, men dersom du knapt nok har sett liknende fartøy tidligere, er det ganske fristende å hive inn årene før man har begynt…!

Ally kano - før montering

En Ally sammenleggbar kano skal visstnok ha en rekke fordeler; som at den er “lett og enkel å slå sammen, den er svært anvendelig og lettpadlet under alle forhold. ” Tja, det er trolig før den fylles med to gedigne tursekker og to uerfarne padlere. Når vi omsider kommer oss ut på vannet, blir det et rotterace! Vi skal inn i enden av fjorden, over et fjell, slå leir, sove, ut igjen i kanoen og padle oss i mål. Første par i mål (på best tid) vinner deltakelse i frikortkonkurransen. Og den som vinner denne frikortkonkurransen, er sikret en plass i finalen. Aldri tidligere har det betydd mer å vinne et oppdrag…!

Les mer her: Hvem kommer til finalen?

Dersom de som har redigert klarer å formidle den samme spenningen som vi deltakere selv følte på tur, da kan jeg ikke skjønne annet enn at det blir en særdeles spennende og nervepirrende episode!

Husk dessuten å stemme på din publikums-favoritt. Nå er det ikke lenge igjen!

Vi sees på TV Norge mandag kl. 20.30

Finalen i årets 71 grader nord er mandag 13.desember!

2 Comments

  1. Ingve Ingve

    Gratulera med filaleplass Mari!!!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.