Skip to content

Tonnie og Vidar røk ut!

Etter den niende episoden av årets 71° nord, står det nå igjen seks deltakere. Det var Tonnie og Vidar som måtte reise hjem mandag. Det har skapt diskusjon. Det er tydelig at serien engasjerer seerne. Men det ligger mer bak utstemningene enn det som formidles gjennom tv-ruta di.


Tonnie og Vidar ute av 71 grader nord

Engasjerte seere: Jeg har registrert at det har strømmet på med kommentarer både på diverse diskusjonsforum og på nettpraten med Tonnie og Vidar etter episoden. De fleste viser forståelse for at Tonnie var sliten og ville ut av konkurransen. Denne delen av programmet var ganske realistisk. Jenta ønsket å trekke seg rett etter at sykkelturen var igang. Hodet hadde bestemt seg. Men produksjonsteamet ønsket ikke å gå med på denne “enkle” løsningen. Dermed ble vi andre oppfordret til å overtale Tonnie til å prøve litt til. Og det gikk bra. Men hun var sliten, og etter endt oppdrag – som var både tungt, kaldt og krevende – var det nok. Dermed bad hun oss andre om å stemme henne nederst. Og under frikortkonkurransen var det enkelt for Tonnie å gjøre seg litt dummere enn hun er. For denne jenta er ikke dum i det hele tatt. Men en ganske så symbolsk fjellvettregel kom hun opp med: “Gå alltid alene”. Jepp, alene hjemover. Frivillig.

Les mer her: – Det var et avtalt spill

Heftig diskusjon: Vidar måtte også forlate konkurransen sammen med Tonnie. En del kommentarer går på at denne mannen burde vært med videre på grunn av sin styrke og positive holdning. Ikke noe feil om komplimentene til Vidar, men det er en gang slik i dette spillet, at mye skjer på det medmenneskelige planet underveis, og mange tanker og følelser er i sving. Og konkurranseinstinktet trigger de fleste. Det ligger ofte mer bak utvelgelsene enn hva tv-seerne får inntrykk av i hver episode. Gøril ble umiddelbart “klandret” for å ha dolket Vidar i ryggen, men hvem er det Vidar ønsker til topps i konkurransen (ifg. nettmøtet på tvnorge.no)? Jo, det er blant annet Gøril.

Det o store skyldspørsmålet: I tillegg velger han å legge en del av skylden for Gøril sitt valg på meg og Marit. Og det blir feil. For én og to personer kan faktisk ikke styre hvem som ryker ut. Og dette er en gjeng med selvstendige individer. Selvfølgelig må man snakke med folk underveis, og velge å stole på enkelte av deltakerne. Det kan føre til at man til tider blir “revet litt med” for å redde sitt eget skinn. Mange avgjørelser kom veldig spontant, ofte rett før utstemningen. Og mange av oss tok nok valg som kom brått på, og som gav en uggen magefølelse i ettertid. Men Vidar var en sterk konkurrent; han vant mange frikortkonkurranser, viste seg utholdende fysisk, og hadde sterk innflytelse på gutta. Etterhvert forsto mange av dem at de ville være sjanseløse mot oksen Vidar i en eventuell finale. Dermed var det flere av de andre deltakerne som ønsket Vidar ut denne gang. Fordi vi nå hadde sjansen. Ikke på grunn av personlighet, men fordi han var en hard konkurrent for de aller fleste.

Ifølge Vidars utspill på nettmøtet på tvnorge.no, hadde han bygd opp en taktikk sammen med blant annet Morten, Thomas, Erlend og Gøril. Planen var å plukke ut en og en av jentene, deretter Morten og Thomas. Hadde dette funket, ville det blitt Erlend, Gøril og Vidar som sto igjen til slutt. Det tv-seerne ikke fikk vite, var at Vidar – overfor en del andre deltakere – antydet at han ønsket Gøril ut så snart som mulig…

Se bilder fra episoden her

Det er altså en del dobbeltspill og glupske tanker og ideer som florerer på en slik spesiell tur – omgitt av kamerafolk  – og med et konstant press om å prestere både psykisk og fysisk. Sjelden passer uttrykket om at “veien blir til mens man går” bedre. Og til syvende og sist er hver og en av oss mutt alene i en “71-boble”.

Så for dere som sitter hjemme og vrir dere i frustrasjon i sofaen: Det er et utspekulert spill man blir dratt inn i. Vi er alle avhengige av hverandre, men likevel helt alene i ferden mot Nordkapp.

Heldigvis er det slik at bobla sprekker så snart man er ute. Og når vi deltakerne møtes igjen i etterkant av innspillingen, er vi en grom gjeng som har det fantastisk morsomt sammen. Snart skal vi samles hjemme i Casa de Tonnie! Og da blir det fest!

Les mer her: Den svakeste og den sterkeste røk ut

Mari og Tonnie i Byparken i Stavanger

Se hva Tonnie svarte i nettmøtet på aftenbladet.no

Dessuten er det snart vinter! Snøen laver ned i hjerna mi. Jeg kan ikke vente til å få på meg skia. Slik er det nå. Men realiteten er en annen i neste program av 71 grader nord…!

Følg med mandag kl. 20.30 på TV Norge.

Gikk du glipp av forrige episode? Se reprisen søndag kl. 20.00

3 Comments

 1. odd-inge odd-inge

  Bra innlegg!

  Å drive og skylde på andre for at man ryker ut, sånn som Vidar gjorde i nettmøte er bare et tegn på at man er en dårlig konkurransemann, og ikke fortjener å komme til Nordkapp! De som til slutt kommer seg til Nordkapp, er de som er flinkest i alle spillets faser; fysisk, psykisk, sosialt og taktisk!

  • odd-inge odd-inge

   Og glemte jo å si at jeg heier på deg! 🙂 Lykke til videre!

   • Tusen takk for koselig og vettugt innlegg! 🙂 Liker at du forstår hva det går i! Og enda mer glad for at du heier! God helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.