Skip to content

Overlevelsestur i ødemarka

Blindt oppdrag i skogen

Jeg kan garantere én ting: Det blir ikke en eneste klage på tung sekk i neste episode av 71° nord. Vi blir ledet ut i skogen i blinde – og det eneste vi har med oss, er det vi står og går i. Vi får utdelt en analog klokke, små drikkeflasker, økser, tau og fem fyrstikker. Nå skal vi navigere etter klokka og sola, og må sørger for å overleve et døgn i ødemarka.

Oppdraget begynner dårlig. Vi bestemmer oss for å lage truger av pinner i skogen, og bruker lang tid på dette. Og jeg kan røpe at det var få “MacGyvere” blant oss…

Det er bitende kaldt, og det viser seg å bli en lang og krevende natt. Vi prøvde å legge oss ned tett i tett under gapahuken for å sove, men våknet av at vi lå og skalv av kulde. Den eneste muligheten vi hadde – var å holde oss i konstant aktivitet med å finne mer ved til bålet. Og jammen ble det hett etter hvert. Gøril sovnet til slutt  – så tett inntil bålet at hun våknet med små hull overalt på skallbuksa og – jakka. Bergans-klær tar fyr!

Det eneste vi fikk i oss av næring, var hvert vårt rypebryst som vi grillet på bålet.

Det blir også hett i frikortkonkurransen – og enda en person må reise hjem. Nå begynner det å snøre seg til.

Les mer her: Blindebukk i ødemarka

Vi sees på TV Norge, mandag kl. 20.30

One Comment

  1. Eg glede meg! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.