Skip to content

Action på Folgefonna

Skitur over Folgefonna

Etter en mandag uten 71º nord, er det snaaaart mandag igjen, og DA blir det action. Som tidligere nevnt, legger vi ut på tidenes verste tur. Jeg liker ikke å si det, for jeg elsker alt som har med ski å gjøre, men dette blir verre enn ventet.

Egentlig burde det å gå på ski over Folgefonna være et drømmeoppdrag. Men den gang ei. Det hele begynner med at det ene laget glemmer igjen lavoen sin, og vi må sove 11 stk under samme duk. Koselig og intimt. Når vi våkner opp etter tidenes lengste “soveposeskjei” og stikker våre trøtte tryner ut gjennom teltåpningen, er bakken hvit.  Vi gløtter opp mot de høye fjelltoppene. Men toppene er godt gjemt bak den tette tåka. Opp dit skal vi. Og børa, i form av fullpakka 100 liters-sekker, blir tung å bære…

Det bærer først 1400 høydemeter ganske rett opp. Så kommer løssnøen. Jeg får abstinenser. Hvor er telemarkskia? Dessverre får jeg ikke kjøre ned. Ennå. Det er nemlig på toppen turen virkelig begynner. Og det blir ingen koselig tur.

Mer skal jeg ikke røpe i denne omgang. Men for dere som sitrer av forventning – her er en liten smakebit på det som venter:

Se video: Episode 6 – På ski over Folgefonna

Les også: – Det verste jeg har vært med på!

Resten ser du mandag på TV Norge – kl. 20.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.