Skip to content

Mandag ryker førstemann!

Tøff tur med pulk til Middalsbu

Atter en nervepirrende episode av 71° nord er unnagjort. Nå er Tom, Julie og Morten merka.

Les også: – Det var tidenes dårligste allianse

I neste episode blir ytterligere én person merka – før de fire må kjempe om å bli med videre på tur. Det blir frikortkonkurranse, og hard kamp for å beholde plassen. Men én av de fire må reise hjem – som den første deltakeren i årets sesong.

Dagens episode bød på heftig taktikkeri, og laget mitt endte opp med å vinne etter å ha sneket med en ekstra løypestikke i pulken. Det skal sies at dette var en ganske uskyldig lek – helt til Morten la frem planen om å samle like mange stikker, for så å snu. Det var da håpet begynte å spire i oss. Kanskje, men bare kanskje, kan den vesle knekte reservestikka vår bli tellende, tenkte vi. Men vi visste ikke. Det ble derfor blodslit helt frem til mål.

Da vi kom frem – etter ca 11 timer på ski –  omlag sju minutter etter laget til Morten, var vi fortsatt like spente. Samtidig begynte den halvdårlige samvittigheten å melde seg. Det var kanskje feigt, men det er ett eller annet som klikker litt i hodet når konkurranse-instinktet slår inn. Der og da var det ikke en eneste tilstand på jord som fristet mer enn en dusj og en myk, varm seng. Og det var gjensidig for begge lag. Da vi forsto at Tom Stiansen ville la den siste “juksestikka” telle, var likevel ikke gleden total. Det var innvendig jubel med tanke på hva som ventet, men det var samtidig en seier med sterk bismak.

Les også: Julie synes synd på Morten

Det kan nok være vanskelig å forstå hvor slitne vi egentlig var der og da. Nå sitter vi alle – både deltakere og tv-seere – godt planta i sofaen. Jeg har nettopp slurpet i meg et glass perfekt temperert rødvin, har fri tilgang på kaffe, te og mat i kjøleskapet, og om jeg til alt overmål skulle fryse, ligger fleecepleddet i sofakroken. Jeg har ullsokker i skapet, og om jeg blir trøtt – ja, da står senga der og venter. Når som helst. Jeg står fritt til å bestemme helt selv når jeg ønsker å bre dyna over meg. Selvfølgelig er det slik, tenker vi. Ja, det gjør vi. For vi er født i Norge. Det er som å vinne i Lotto i seg selv. Og vi tar det for gitt. Og det var nettopp dette som lærte meg så mye da jeg var med på kappløpet mot Nordkapp. At det er mulig å savne vanlig dagligdags komfort og valgfrihet i så stor grad. Nei, det hadde jeg aldri trodd.

Heftig sykkelløype i frikortkonkurransen

Så ble det nå slik – vi fikk sove i en myk seng. Og guu, så digg det var. Men når dagen gryr, er nytelsen fort glemt. Da venter nye oppdrag og utfordringer. Det var en morsom sykkeltur i trial-løypa. Jeg er særdeles fornøyd med en 2.plass – sjøl om frikortet glapp.

Neste episode blir ikke mindre spennende. Vi skal gå blindebukk, det blir nye frikortkonkurranser – og kanskje det verste; førstemann må forlate gruppa og reise hjem. Her er årets deltakere.

Les mer om episoden her: Knallhardt spill i gang

Uka etter begir vi oss ut på tidenes verste tur! Dette er et oppdrag som er så tungt at deltakerne begynner å tenke på sine kjære, enkelte pådrar seg frostskader – og flere enn meg kommer til å grine inni skibrillene – i ren redsel og dyp bekymring for hvordan det hele vil ende.

Det er bare å få det med seg.

Se 71° nord hver mandag kl. 20.30 på TV Norge

Gikk du glipp av episoden? Se reprise hver søndag kl. 20.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.